Sticky tofu met wokgroenten en rijst

20 MIN
2 personen
Sticky tofu met wokgroenten en rijst

Dit is ons go-to gerecht om non-believers te overtuigen van tofu. Door wat sojasaus en shoarmakruiden toe te voegen, krijgt die een heerlijke, volle smaak én het is een originele manier op gehakt na te bootsen.

Ingrediënten

  • 200 gr tofu
  • 1 el sojasaus
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 125 gr volkoren rijst
  • 1 stengel lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr wokgroenten
  • 2 bussel currypasta babi ketjap
  • 10 gr sesamzaad
  • arachideolie
  • 3 el maïszetmeel
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Laat de tofu goed uitlekken. Leg tussen keukenpapier en druk goed aan, zodat er zoveel mogelijk vocht uit de tofu verwijderd wordt. Verkruimel de tofu in een kom. Voeg de sojasaus, het maïszetmeel en de shoarmakruiden toe (zie tip).
  3. Snijd de lente-ui in ringen. Pers de knoflook.
  4. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en roerbak de tofu krokant. Schep uit de wok.
  5. Verhit opnieuw een scheutje olie in de (wok)pan en roerbak de wokgroenten 5 min. Voeg dan de babi ketjap, knoflook en tofu toe en roerbak nog 2 min. Voeg eventueel een scheutje water toe. Proef en kruid met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de rijst met de sticky tofu met wokgroenten. Werk af met de lente-ui en sesamzaadjes.
  7. TIP: Jawel, shoarmakruiden in een vegan gerecht! Geen zorgen, shoarmakruiden zelf zijn volledig plantaardig. Ze geven een heerlijk volle smaak aan de tofu.