Onze 2 tofu-met-smaak vuistregels zijn:
1. Laat de tofu goed uitlekken. Wikkel in keukenpapier en zet er een zwaar gewicht op (bijv. een gietijzeren pot). Doe dit zoveel mogelijk op voorhand (tot een dag!)
2. Geef tofu smaak of textuur! Dit doe je door véél kruiden toe te voegen of een lekkere marinade te maken. Voor textuur kan je de blokjes ook paneren. Bak ze krokant in de pan.
Deze ideale vleesvervanger bewaart trouwens héél lang, dus altijd handig om een blokje in de koelkast te hebben.
Klaar om te toveren met tofu? Met deze recepten kan je aan de slag. Hopelijk ga jij ook overstag!
Krokante tofu in zoetzure saus
Leuk nieuws: deze veggie variant is net even lekker als kippenblokjes in zoetzure saus! Test het vooral zelf met deze originele krokante blokjes van de vleesvervanger in een zelfgemaakte zoetzure saus met paprika, courgette en ananas. Zo lekker kan plantaardig zijn! Bekijk recept
Tofu yakitori met paksoi en noedels
Yakitori zijn Japanse gemarineerde satéstokjes, met vlees, vis of een vleesvervanger! Met die laatste gaan we aan de slag. We marineren ze in teriyakisaus en rijgen de blokjes op stokjes. Met de noedels en paksoi erbij maken we er een lekkere maaltijd van. Heerlijk verrassend! Bekijk recept
Tofu teriyaki met broccoli en rijst
Deze blokjes van sojabonen worden eerst gemarineerd en dan krokant gebakken in de oven. Ze worden dan geserveerd met broccoli in een heerlijk teriyakisausje met rijst. Origineel, licht verteerbaar en lekker! Bekijk recept
Taco's met scrambled tofu en salsa
Heb je al van 'scrambled tofu' gehoord? Je raadt het goed, je verkruimelt de vleesvervanger en bakt ze zoals een roerei. Ze nemen heel goed smaken op, dus ideaal om eens taco's mee te maken. Dit moet je proberen, een echte vegetarische topper! Bekijk recept
Krokante tofu met Aziatische salade en geroosterde cashews
De zon op je bord, asian style! Een heerlijke gezonde salade met frisse groentjes met een pittige dressing en daarbij geroosterde cashewnoten. Origineel en bovendien erg gezond. Dat zal smaken! Bekijk recept
Sticky tofu met wokgroenten en rijst
Dit is ons go-to gerecht om non-believers te overtuigen. Door wat sojasaus en shoarmakruiden toe te voegen, krijgt die een heerlijke, volle smaak én het is een originele manier op gehakt na te bootsen. Eens testen? Deze topper kan je deze week bij foodbag.be bestellen!