Sticky 'chick' pieces met pinda's, rijst en wokgroenten
25 MIN
2 personen
Dit is het type vegan gerecht dat je perfect voor een carnivoor kunt voorschotelen. De sticky "chick pieces" van het Belgische Greenway smaken zo heerlijk dat je helemaal geen kip mist!
Ingrediënten
125 gr volkoren rijst
20 ml sojasaus
1 el sesamolie
20 gr gember
1 teentje knoflook
1 stengel lente-ui
25 gr pindanoten
400 gr wokgroenten
150 gr veggie chick pieces
olie
2 kl witte wijnazijn
1 el bruine suiker
1 el maïszetmeel
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Sticky saus: meng (in een schone confituurpot en schudden maar) de sojasaus, sesamolie, 0,5 kl geraspte gember per persoon, witte wijnazijn, bruine suiker, het maïszetmeel en 0,5 el water per persoon. Pers de knoflook erbij.
Snijd de lente-ui in ringen. Hak de pinda's grof (zie tip).
Verhit wat olie in een (wok)pan en voeg de wokgroenten toe. Voeg per persoon 50 ml water toe en laat verdampen. Roerbak 7 min.
Verhit wat olie in een aparte pan en voeg de chick pieces toe. Bak ongeveer 5 min. Schenk de sticky saus erbij. Roer om zodat de saus rondom de chick pieces kleeft. Kruid met peper. Voeg de chick pieces met de saus toe aan de wokgroenten.
Serveer de rijst met de wokgroenten en sticky chick pieces. Strooi de lente-ui en pinda's erbovenop.
Tip: Wil je nog wat extra smaak toevoegen aan je gerecht? Rooster de pinda's dan kort aan in een pan zonder vetstof, tot ze beginnen te verkleuren.