Steak stroganoff met bloemkoolrijst

30 MIN
2 personen
Steak stroganoff met bloemkoolrijst

Wist je dat je een heerlijke vervanger voor rijst kan maken met fijngemalen bloemkool? Dezelfde textuurervaring als rijst, maar je hebt weer wat extra groenten binnen. Daarbij maken we steak in zalige stroganoffsaus. Genieten zonder schuldgevoel, zalig!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 rundersteak
  • 2 kl paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 brikje lichte room
  • 300 g bloemkoolrijst
  • 3 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  2. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit 1/3 van de arachideolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan elke kant.
  3. Schep de steaks uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit nogmaals 1/3 van de arachideolie in de pan en voeg de ui, knoflook, champignons, de rode paprika en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 5 minuten.
  5. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 2 eetlepels water toe. Roer goed om en laat 1 minuut garen. Voeg dan de lichte room toe. Laat doorwarmen en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 50 milliliter water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  7. Snij de rundersteaks in plakjes en laat ze kort opwarmen in de saus.
  8. Serveer de steak met de stroganoffsaus en de bloemkoolrijst. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 669.73 kcal
Koolhydraten 22.66 g
waarvan suikers 17.72 g
Vet 41.29 g
waarvan verzadigd 12.66 g
Proteïnen 47.5 g
Vezels 8.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin