Steak met Stroganoffsaus en ovenfrietjes

25 MIN
2 personen
Steak met Stroganoffsaus en ovenfrietjes

We maken vandaag nog eens een lekkere variatie op de bekende Russische Stroganoffsaus, heerlijk in combinatie met een lekker stukje gebakken steak! En wie wil, kan zelfs een klein scheutje wodka toevoegen aan de saus (net nadat je de groenten gebakken hebt), dan is het pas echt Russisch!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 2 rundersteak
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • ½ runderbouillonblokje
  • ½ potje lichte zure room
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de sjalot fijn en de rode paprika in blokjes.
  3. Smelt de boter in een pan. Kruid de steaks met peper en zout en bak ze in de pan, zo'n 3 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Voeg de paprikablokjes en de fijngesneden sjalot toe. Voeg ook het paprikapoeder en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Roerbak 5 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe, roer om. Laat kort bakken en voeg dan per persoon 100 milliliter warm water toe. Verkruimel er de runderbouillon bij en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en roer er de zure room door.
  5. Leg de steaks op de borden en schep er de saus over en serveer samen met de ovenfrietjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 747.34 kcal
Koolhydraten 48.17 g
waarvan suikers 8 g
Vet 40.61 g
waarvan verzadigd 12.43 g
Proteïnen 43.7 g
Vezels 10.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin