Steak met balsamico-champignons en geroosterde aardappelen

30 MIN
2 personen
Steak met balsamico-champignons en geroosterde aardappelen

Een lekker sappig stukje rundsvlees met daarbij originele champignons met een zoet-zuur balsamicosausje, frisse blaadjes sla en geroosterde aardappeltjes.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 250 g champignons
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 rundersteak
  • 2 little gems
  • 1 stick honing
  • 2 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de champignons in plakjes. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op.
  3. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de champignons 7 minuten. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verhoog het vuur, kruid de steaks met peper en zout, smelt de rest van de boter en bak de steaks saignant (3-4 minuten aan elke kant).
  4. Maak de blaadjes los van de little gem. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout.
  5. Schep de steaks uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Doe de champignons terug in de pan en voeg de runderbouillon, balsamico en honing toe, roer goed en laat inkoken tot een sausje. Serveer de steaks met de geroosterde aardappelen, de balsamico-champignons en de little gem blaadjes. Bedruppel met de dressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 744.2 kcal
Koolhydraten 42.26 g
waarvan suikers 6.87 g
Vet 42.9 g
waarvan verzadigd 14.05 g
Proteïnen 43.85 g
Vezels 8.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin