Zwitserse steak met aardappelpuree

30 MIN
2 personen
Zwitserse steak met aardappelpuree

Een ietwat retro bereiding, maar boordevol smaak en groenten, moet je zeker eens proberen! De steak wordt kort gegaard in een heerlijke tomaten-groentensaus. Heerlijk met smeuïge puree erbij. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 250 g champignons
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 rundersteak
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • 100 ml rode wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de ui in halve ringen. Snij de gele paprika in fijne reepjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  3. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout. Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak de rundersteaks 2 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar op een bord onder aluminiumfolie.
  4. Smelt 1/3 van de boter in de pan waarin je de steaks gebakken hebt en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de paprika en champignonplakjes toe. Roerbak 5 minuten.
  5. Voeg nu de rode wijn en het gerookt paprikapoeder toe aan de pan. Verhoog het vuur en laat de rode wijn voor de helft inkoken. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 75 milliliter water toe. Breng de saus aan de kook en laat 3 minuten pruttelen. Snij de steaks in reepjes. Voeg toe aan de saus en laat kort doorwarmen.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Serveer de steaks met de saus en de aardappelpuree. Werk af met de fijngehakte bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 754.66 kcal
Koolhydraten 59.15 g
waarvan suikers 11.9 g
Vet 28.78 g
waarvan verzadigd 16.11 g
Proteïnen 48.23 g
Vezels 14.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin