Steak met peperroomsaus, sla en frietjes

25 MIN
2 personen
Steak met peperroomsaus, sla en frietjes

Een echte klassieker met restaurantallures, die je ook gemakkelijk zelf kan klaarmaken thuis! Een stukje sappige, malse steak met daarbij een heerlijke peperroomsaus, frisse sla en ovengebakken frietjes. Maak er een feestmaal van!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 el groene peperbollen
  • 2 rundersteak
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Spoel de groene peperbollen met water en laat uitlekken.
  3. Kruid de steaks met peper en zout. Laat de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en leg de steaks op een bord. Bedek met aluminiumfolie.
  4. Doe de groene peperbollen in de pan waarin je de steaks gebakken hebt. Voeg per persoon 50 milliliter water toe, verkruimel de runderbouillon erbij en roer los. Laat kort inkoken en voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Meng deze dressing door de sla.
  6. Serveer de steaks met de ovenfrietjes, de sla en de peperroomsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 791.36 kcal
Koolhydraten 43.63 g
waarvan suikers 3.26 g
Vet 48.27 g
waarvan verzadigd 17.1 g
Proteïnen 43.36 g
Vezels 7.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin