Steak met peperroomsaus, sla en frietjes

25 MIN
2 personen
Steak met peperroomsaus, sla en frietjes

Een echte klassieker met restaurantallures, die je ook gemakkelijk zelf kan klaarmaken thuis! Een stukje sappige, malse steak met daarbij een heerlijke peperroomsaus, frisse sla en ovengebakken frietjes. Maak er een feestmaal van!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el groene peperbollen
  • 2 rundersteak
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Was de gemengde sla en laat uitlekken.
  3. Spoel de groene peperbollen met water en laat uitlekken.
  4. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Laat de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en leg de steaks op een bord. Bedek met aluminiumfolie.
  5. Doe de groene peperbollen in de pan waarin je de steaks gebakken hebt. Voeg per persoon 50 milliliter water toe, verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij en roer los. Laat kort inkoken en voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
  6. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Meng deze dressing door de sla.
  7. Snij de steaks in plakjes en serveer met de ovenfrietjes, de sla en de peperroomsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 791.36 kcal
Koolhydraten 43.63 g
waarvan suikers 3.26 g
Vet 48.27 g
waarvan verzadigd 17.1 g
Proteïnen 43.36 g
Vezels 7.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin