Steak met boontjes, sjalottensaus en geroosterde pastinaak

30 MIN
2 personen
Steak met boontjes, sjalottensaus en geroosterde pastinaak

Comfort food dat toch verrassend licht en koolhydraatarm is! Een lekker stukje steak met een zalige sjalottensaus erbij en zowel sperziebonen als geroosterde pastinaak. Zoveel smaken en texturen op het bord, dat zal geweldig smaken!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 sjalotten
  • 200 g sperziebonen
  • 2 rundersteak
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 100 ml rode wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakblokjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.
  2. Snij de sjalotten in ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de sjalotten toe. Laat 10 minuten stoven op een matig vuur, tot de sjalotten beginnen te kleuren.
  3. Snij de uiteinden van de sperziebonen. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook 7 à 8 minuten. Giet af.
  4. Schuif de sjalotten naar opzij in de pan en voeg de boter toe. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Voeg toe aan de pan en bak op hoog vuur, 2-3 minuten per kant. Schep de steaks uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verspreid de sjalotten terug over de pan en bestrooi met de bloem. Roer goed om en schenk er de rode wijn bij. Verkruimel de aangegeven hoeveelheid runderbouillon erbij. Voeg per persoon 50 milliliter water toe. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de steaks met de sjalottensaus, de sperziebonen en de geroosterde pastinaak.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 617.18 kcal
Koolhydraten 35.81 g
waarvan suikers 2.49 g
Vet 28.8 g
waarvan verzadigd 8.11 g
Proteïnen 41.67 g
Vezels 11.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin