Steak met boontjes, sjalotten-balsamicosaus en geroosterde krieltjes

30 MIN
2 personen
Steak met boontjes, sjalotten-balsamicosaus en geroosterde krieltjes

Zomerse kost, op grootmoeders wijze, deze steaks met boontjes, een zalige sjalotten-balsamicosaus en lekkere geroosterde krieltjes erbij! Hier zal het hele gezin van meegenieten.

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 sjalotten
  • 300 g sperziebonen
  • 2 rundersteak
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 1 kl balsamico
  • 100 ml rode wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de krieltjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  3. Snij de sjalotten in ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de sjalotten toe. Laat 10 minuten stoven op een matig vuur, tot de sjalotten beginnen te kleuren.
  4. Snij de uiteinden van de sperziebonen. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook 7 à 8 minuten. Giet af.
  5. Schuif de sjalotten naar opzij in de pan en voeg de boter toe. Kruid de steaks met peper en zout. Voeg toe aan de pan en bak op hoog vuur, 2-3 minuten per kant. Schep de steaks uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  6. Verspreid de sjalotten terug over de pan en bestrooi met de bloem. Roer goed om en schenk er de rode wijn bij. Verkruimel de runderbouillon erbij. Voeg per persoon 50 milliliter water toe. Roer goed om en laat de saus indikken. Roer er de balsamico door. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de steaks met de sjalotten-balsamicosaus, de sperziebonen en de geroosterde krieltjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 689.21 kcal
Koolhydraten 51.88 g
waarvan suikers 4.17 g
Vet 28.48 g
waarvan verzadigd 8.11 g
Proteïnen 44.87 g
Vezels 11.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin