Steak met snijbonen, sjalottensaus en pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Steak met snijbonen, sjalottensaus en pastinaakfrietjes

Een lekker koolhydraatarm gerecht, dat aan comfort food doet denken: een stukje steak met daarbij snijbonen met tomaat, een rijke uiensaus en krokante pastinaakfrietjes. Maar liefst 4 groenten op je bord! Geniet ervan...

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 tomaat
  • 2 sjalotten
  • 250 g snijbonen
  • 2 rundersteak
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de tomaat in blokjes. De zaadjes hebt je niet nodig.
  3. Snij de sjalotten in ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de sjalotten toe. Laat 10 minuten stoven op een matig vuur, tot de sjalotten beginnen te kleuren.
  4. Verwijder het harde steelstukje van de snijbonen en snij ze in reepjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de snijbonen toe. Laat 5 minuten koken. Giet af. Meng er de tomatenblokjes door. Kruid met peper en zout.
  5. Schuif de sjalotten naar opzij in de pan en voeg de boter toe. Kruid de steaks met peper en zout. Voeg toe aan de pan en bak op hoog vuur, 2-3 minuten per kant. Schep de steaks uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  6. Verspreid de sjalotten terug over de pan en bestrooi met de bloem. Roer goed om en schenk er per persoon 75 milliliter water bij. Verkruimel de aangegeven hoeveelheid runderbouillon erbij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de steaks met de pastinaakfrietjes, de snijbonen en de uiensaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 575.39 kcal
Koolhydraten 34.15 g
waarvan suikers 0.7 g
Vet 28.88 g
waarvan verzadigd 8.11 g
Proteïnen 42.23 g
Vezels 13.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin