Een bordje dat herfst uitademt, deze prachtige spirelli met gekaramelliseerde pompoenblokjes, spinazie, walnoten en krokante blaadjes salie.
Ingrediënten
1 ui
½ flespompoen
5 g salie
30 g walnoten
200 g spirelli
100 g spinazie
30 g parmezaan
2 el olijfolie
50 g boter
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snij de ui in fijne plakjes. Haal de schil van de pompoen, halveer, ontpit en snij dan in blokjes van 1 centimeter. Pluk de blaadjes salie en snij in fijne reepjes. Hak de walnoten grof.
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui aan voor 3 minuten. Schep uit de pan en hou even opzij.
Verhit de resterende olijfolie in de pan en doe de pompoenblokjes erin. Laat de blokjes garen op een middelhoog vuur, maar schep de pompoen niet om. Laat 4 minuten garen totdat de pompoenblokjes beginnen te karamelliseren, schep dan om en laat opnieuw 4 minuten garen. Kruid met peper en zout.
Voeg de gestoofde uien, de boter, de fijngesneden salie en de walnoten toe en schep goed om. Laat 3 minuten verder bakken, totdat de boter begint te bruinen.
Giet de pasta af en roer er de spinazieblaadjes door, die zullen garen door de hete pasta. Serveer de pasta met spinazie met de pompoenblokjes met botersaus erover en werk af met parmezaan.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.