Een bordje dat herfst uitademt, deze prachtige spirelli met gekarameliseerde pompoenblokjes, spinazie, walnoten en krokante blaadjes salie.
Ingrediënten
400 g spirelli
1 flespompoen
2 uien
300 g spinazie
20 g salie
80 g parmezaan
60 g walnoten, grof gehakt
2 el olijfolie
100 g boter
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snij de uien in fijne plakjes. Haal de schil van de pompoen, halveer, ontpit en snij dan in blokjes van 1 centimeter. Was de spinazie. Rasp de parmezaan. Pluk de blaadjes salie en snij in fijne reepjes.
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 8-10 minuten.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede antikleefpan en stoof de ui aan voor 3 minuten. Schep uit de pan en hou even opzij.
Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan en doe de pompoenblokjes erin. Laat de blokjes garen op een middelhoog vuur, maar schep de pompoen niet om. Laat 4 minuten garen totdat de pompoenblokjes beginnen te karamelliseren, schep dan om en laat opnieuw 4 minuten garen. Kruid met peper en zout.
Voeg de gestoofde ui, 50 gram boter, de fijngesneden salie en de walnoten toe en schep goed om. Laat 3 minuten verder bakken, totdat de boter begint te bruinen.
Giet de pasta af en roer er dan de spinazieblaadjes door, die zullen garen door de hete pasta. Serveer de pasta met spinazie met de pompoenblokjes met botersaus erover en werk af met parmezaan.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.