Pompoenrisotto met walnoten, mozzarella en salie

40 MIN
2 personen
Pompoenrisotto met walnoten, mozzarella en salie

Deze pompoenrisotto met walnoten, mozzarella en salie is echt letterlijk de herfst op je bord! Heerlijke geroosterde pompoen, romige risotto, krokante walnoten en blaadjes salie en dan de zachte mozzarella die over het geheel smelt. Leve het vallen van de bladeren!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g salie
  • 130 g risottorijst
  • 30 g walnoten
  • 1 bol mozzarella
  • 30 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de flespompoen in blokjes van 1 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en laat er de groentebouillon in oplossen.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Pluk de salieblaadjes.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de blaadjes salie toe. Laat krokant bakken en schep uit de pan. Voeg dan de ui en de knoflook toe. Laat 5 minuten stoven.
  5. Verhoog het vuur en voeg de risottorijst toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de witte wijn toe. Laat verdampen. Verlaag opnieuw het vuur. Schep er dan 1 soeplepel bouillon bij. Kruid met peper en zout en roer regelmatig om. Wanneer het vocht verdampt is, voeg je opnieuw 1 soeplepel bouillon toe. Roer heel regelmatig. Blijf dit herhalen totdat de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  6. Hak de walnoten grof. Scheur de mozzarella in stukjes.
  7. Haal de risotto van het vuur en roer er de pompoenblokjes en parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  8. Serveer de risotto met de mozzarella, walnoten en salie over gestrooid.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 7 december.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 3 december om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 942.1 kcal
Koolhydraten 83.81 g
waarvan suikers 15.25 g
Vet 48.93 g
waarvan verzadigd 14.43 g
Proteïnen 29.2 g
Vezels 6.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin