Fregola sarda met geroosterde pompoen, hazelnoot en feta

30 MIN
2 personen
Fregola sarda met geroosterde pompoen, hazelnoot en feta

Een heerlijk vegetarisch gerecht voor op winterse dagen: fregola sarda, pastabolletjes uit Sardinië met daarbij zalig zoete geroosterde pompoen, krokante hazelnoten en feta. De perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en hartig. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 stick honing
  • 30 g hazelnoten
  • 130 g fregola sarda
  • ½ citroen
  • 100 g feta
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen en snij in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Besprenkel met de olijfolie, honing en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 5 minuten de hazelnoten toe.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met warm water.
  3. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit. Meng de mosterd met de zeste en het citroensap en voeg druppelgewijs de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Verkruimel de feta.
  4. Haal de pompoen uit de oven. Meng de rucola met de dressing en de fregola sarda. Hak de hazelnoten grof. Schik er de blokjes pompoen op, strooi er de feta en hazelnoten over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 809.38 kcal
Koolhydraten 77.64 g
waarvan suikers 13.19 g
Vet 44.5 g
waarvan verzadigd 11.53 g
Proteïnen 21.87 g
Vezels 7.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin