Quiche met prei, dille en feta

40 MIN
2 personen
Quiche met prei, dille en feta

Een heerlijke hartige taart met een zalige vulling van gestoofde prei, dille en feta. De perfecte vegetarische quiche!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 stengels prei
  • 10 g dille
  • 200 g feta
  • 3 eieren
  • 100 ml lichte room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vel bladerdeeg in een ronde quichevorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels (of een ander gewicht zoals ongekookte rijst) en bak 20 minuten voor.
  2. Was en snij de prei in ringen. Hak de dille fijn. Snij de feta in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de preiringen aan gedurende 5 minuten.
  3. Doe de eieren, de room en de dille in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout. Verdeel de gestoofde prei over het voorgebakken deeg en schenk er het eimengsel bij. Verdeel de feta over het geheel. Zet 15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn. Snij in spieën en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 963.21 kcal
Koolhydraten 46.63 g
waarvan suikers 7 g
Vet 73.04 g
waarvan verzadigd 35.95 g
Proteïnen 31.37 g
Vezels 1.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin