Quiche met prei, dille en feta

40 MIN
2 personen
Quiche met prei, dille en feta

Een heerlijke hartige taart met een zalige vulling van gestoofde prei, dille en feta. De perfecte vegetarische quiche!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 stengels prei
  • 10 g dille
  • 200 g feta
  • 3 bio-eieren
  • ½ potje lichte room
  • 2 little gems
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vel bladerdeeg in een ronde quichevorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels (of een ander gewicht zoals ongekookte rijst) en bak 20 minuten voor.
  2. Was en snij de prei in ringen. Hak de dille fijn. Snij de feta in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de preiringen aan gedurende 5 minuten.
  3. Doe de eieren, de room en de dille in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout. Verdeel de gestoofde prei over het voorgebakken deeg en schenk er het eimengsel bij. Verdeel de feta over het geheel. Zet 15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn.
  4. Maak de blaadjes van de little gem los en snij in grove stukken. Doe de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie in een kommetje en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Meng de little gem met de dressing net voor het serveren.
  5. Snij de quiche in spieën en serveer met het slaatje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1233.66 kcal
Koolhydraten 61.87 g
waarvan suikers 18.68 g
Vet 91.71 g
waarvan verzadigd 39.7 g
Proteïnen 38.88 g
Vezels 11.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin