Zuiderse plaattaart met aubergine en feta

30 MIN
2 personen
Zuiderse plaattaart met aubergine en feta

Je waant je in de Provence, als je proeft van deze heerlijke plaattaart met aubergine, olijfjes, pijnboompitten, rucola en feta. Kraak een flesje roséwijn voor erbij en geniet!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 vel bladerdeeg
  • 20 g pijnboompitten
  • 30 g zwarte olijven
  • 100 g feta
  • 50 g rucola
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes aubergine. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en strooi er de helft van de Provençaalse kruiden over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Doe de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree in een kommetje. Voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Voeg de rest van de Provençaalse kruiden toe en meng goed.
  3. Leg het vel bladerdeeg met bakpapier voor je uit. Prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk met het tomatenpureemengsel.
  4. Haal de aubergine uit de oven en schik de plakjes op het bladerdeeg. Zet 10 minuten in de oven.
  5. Haal de plaattaart even uit de oven en strooi er de pijnboompitten en zwarte olijven over. Zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  6. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  7. Verkruimel de feta. Haal de plaattaart uit de oven en strooi er de feta en wat rucola over. Kruid met peper. Doe de rest van de rucola in een kom en besprenkel met de dressing. Snij de plaattaart in spieën en serveer met het rucolaslaatje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 886.17 kcal
Koolhydraten 56.58 g
waarvan suikers 9.52 g
Vet 63.89 g
waarvan verzadigd 23.08 g
Proteïnen 19.73 g
Vezels 7.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin