Quiche met paarse wortelen

45 MIN
4 personen
Quiche met paarse wortelen

Deze quiche met paarse wortelen ziet er niet alleen prachtig uit, hij smaakt ook overheerlijk. Serveer met een frisse groene salade.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 175 g wortelen, geschild en in dunne plakjes, paarse
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 180 g gruyère, geraspt
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de wortelen kort aan. Kruid bij met peper en zout. Zet even opzij.
  3. Klop de eieren los en meng met de room, de gruyère, de ui, de nootmuskaat, peper en zout.
  4. Bedek een taartvorm met het vel bladerdeeg en druk de randjes goed aan.
  5. Giet het eiermengsel over het bladerdeeg en zet in de oven. Laat 25 minuten garen. Verdeel er dan de wortelplakjes over en laat nog eens 10 minuten bakken.
  6. Verdeel de quiche in porties en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 685.78 kcal
Koolhydraten 26.81 g
waarvan suikers 7.44 g
Vet 54.61 g
waarvan verzadigd 26.77 g
Proteïnen 22.18 g
Vezels 2.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin