Spiraalquiche met groenten en kaas

50 MIN
2 personen
Spiraalquiche met groenten en kaas

Wil je eens uitpakken? Maak dan deze prachtige spiraalquiche! Het ziet er moeilijker uit dan het is! Met een dunschiller trek je fijne plakken van courgette en wortel, die je dan mooi oprolt in bakvorm met bladerdeeg. Het resultaat is fenomenaal (lekker!). Serveer met een lekker slaatje en je publiek zal dolenthousiast zijn!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 wortelen
  • 1 courgette, grote
  • 3 eieren
  • 100 ml lichte room
  • 80 g gratinkaas
  • 1 sjalot
  • 1 zakje slamix
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vel bladerdeeg in een ronde quichevorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels (of een ander gewicht zoals ongekookte rijst) en bak 15 minuten voor.
  2. Schil de wortelen en trek ze in lange linten met een dunschiller. Trek ook de courgette in lange linten.
  3. Doe de eieren, de room en de helft van de gratinkaas in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout.
  4. Haal de voorgebakken quiche uit de oven en verwijder de bakparels. Rol een plakje courgette op tot een rolletje en zet in het midden van het deeg. Drapeer er een plakje wortel om en dan opnieuw een plakje courgette. Blijf herhalen tot alle groenten op zijn en de quiche helemaal gevuld is. Overgiet met het ei-mengsel en strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Snij ondertussen de sjalot fijn en doe in een kommetje. Voeg de mosterd, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout toe en meng tot een dressing.
  6. Snij de quiche in spieën en serveer met de salade met de dressing erover gedruppeld.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 30 juli.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 26 juli om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 969.88 kcal
Koolhydraten 65.18 g
waarvan suikers 23.74 g
Vet 62.51 g
waarvan verzadigd 27.78 g
Proteïnen 33.09 g
Vezels 10.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin