Spinazierolletjes in filodeeg

35 MIN
12 stuks
Spinazierolletjes in filodeeg

Deze heerlijke spinazierolletjes zijn oorspronkelijk Turks. Gerold in filodeeg met ricotta is dit hapje ideaal voor de feesten, makkelijk en budgetvriendelijk.

Ingrediënten

  • 6 vierkantjes filodeeg
  • 500 g bladspinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 125 g ricotta
  • 1 klontje boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof de ui glazig in de boter. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  3. Voeg vanaf de spinazie geslonken is ook de ricotta toe. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Snijd de plakjes filodeeg in twee. Schep op elk reepje wat spinazie en vouw de plakjes toe.
  5. Bestrijk de rolletjes met de olijfolie en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de rolletjes spinazie ongeveer 15 minuten goudbruin.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 86.01 kcal
Koolhydraten 5.1 g
waarvan suikers 0.76 g
Vet 6.08 g
waarvan verzadigd 2.19 g
Proteïnen 2.77 g
Vezels 1.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin