Champignons gevuld met spinazie

35 MIN
4 personen
Champignons gevuld met spinazie

Deze champignons gevuld met spinazie uit de oven zijn een heerlijk vegetarisch hapje, of een perfect bijgerechtje.

Ingrediënten

  • 12 champignons
  • 100 g spinazie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 g broodkruim
  • 25 g kaas, geraspt
  • 1 el olijfolie

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Haal de steeltjes van de champignons en hak deze fijn. Zet de holle champignons op een ingevette bakplaat en zet 10 minuten in de oven.
  3. Stoof ondertussen de knoflook en gehakte champignonsteeltjes zacht in de olijfolie. Voeg er na 3 minuten de spinazie aan toe en laat al roerend meebakken. Kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Het het spinaziemengsel over in een mengkom en voeg er het broodkruim en kaas aan toe. Meng goed onder elkaar.
  5. Haal de champignons uit de oven en vul ze met het spinaziemengsel. Zet ze opnieuw 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 297.6 kcal
Koolhydraten 46.35 g
waarvan suikers 4.27 g
Vet 6.11 g
waarvan verzadigd 1.74 g
Proteïnen 12.16 g
Vezels 4.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin