Forelglaasje

20 MIN
12 stuks
Forelglaasje

Bijna geen werk en toch een prachtig en heerlijk hapje voor tijdens de feestdagen, dit forelglaasje met blokjes aardappel & zure room. Een perfecte starter!

Ingrediënten

  • 100 g gerookte forel, fijngesneden
  • 2 aardappelen, geschild
  • ½ citroen, geperst
  • 3 el zure room
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 12 takjes dille
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Laat ze even uitlekken en snijd ze dan in blokjes.
  2. Besprenkel de forel met het citroensap.
  3. Meng de zure room met de fijngehakte dille en kruid bij met peper en zout.
  4. Vul de glaasjes met de aardappelblokjes. Leg daarop de gerookte forel met de zure room. Werk af met een takje dille en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 25.53 kcal
Koolhydraten 1.71 g
waarvan suikers 0.22 g
Vet 1.21 g
waarvan verzadigd 0.53 g
Proteïnen 1.84 g
Vezels 0.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin