Rosbief met rodekoolpuree

40 MIN
4 personen
Rosbief met rodekoolpuree

Deze stoemp is heel gemakkelijk, omdat je de aardappelen samen met de rode kool kan koken. Daarbij komt een heerlijk sappig stukje rosbief. Zondagskost!

Ingrediënten

  • 800 g rosbief
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 1 rode kool, in stukken
  • 3 wortelen, in stukken
  • 200 ml room
  • 2 el boter
  • 2 kl kurkuma
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen samen met de wortelen en de rode kool in gezouten water. Giet af en stamp ze fijn. Voeg er de room aan toe en roer om. Breng op smaak met kurkuma, peper en zout.
  2. Kruid de rosbief met peper en zout. Bak het vlees rondom mooi bruin in de boter en laat afgedekt 20 minuten verder garen op een zacht vuurtje.
  3. Wikkel de rosbief in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snijd nadien in gelijke plakken.
  4. Verdeel het vlees over de borden en serveer met de rodekoolpuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 895.39 kcal
Koolhydraten 68.95 g
waarvan suikers 15.14 g
Vet 38.14 g
waarvan verzadigd 17.75 g
Proteïnen 66.9 g
Vezels 17.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin