Spiesjes met gehaktballetjes, rucolapesto en spirelli

25 MIN
2 personen
Spiesjes met gehaktballetjes, rucolapesto en spirelli

Een origineel en leuk gerecht om te maken, deze spiesjes met gehaktballetjes en olijven. Daarbij komt een smaakvolle rucolapesto en spirelli.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 30 g parmezaan
  • 40 g zwarte olijven
  • 4 satéprikker
  • 50 g rucola
  • 30 g hazelnoten
  • 200 g spirelli
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook.
  2. Meng het gehakt met de sjalot, het paneermeel en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout en maak er balletjes van.
  3. Prik de gehaktballetjes, afwisselend met een hele olijf op een satéprikker.
  4. Mix met een staafmixer de geperste knoflook met de rucola, hazelnoten, de rest van de parmezaan en de extra vierge olijfolie. Als de pesto te droog is, voeg nog enkele eetlepels water toe. Je kan dit ook in een keukenrobot doen.
  5. Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en bak de spiesjes rondom goudbruin in 8-10 minuten op een matig vuur.
  6. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
  7. Serveer de spiesjes met de spirelli en lepel er de pesto bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1083.53 kcal
Koolhydraten 86.43 g
waarvan suikers 7.01 g
Vet 59.84 g
waarvan verzadigd 15.04 g
Proteïnen 49.06 g
Vezels 6.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin