Volkoren spaghetti met snelle ragu en wortelen

30 MIN
2 personen
Volkoren spaghetti met snelle ragu en wortelen

Deze ragu is de originele bolognaisesaus, maar dan in een snelle versie! Lekker vullend met de volkoren spaghetti erbij.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortelen
  • 10 g bladpeterselie
  • 200 g volkoren spaghetti
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 40 g emmentaler
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Pluk de blaadjes peterselie.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren spaghetti beetgaar in 7-9 minuten. Giet af, maar hou 1 kopje van het kookvocht bij.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak het gehakt 5-6 minuten. Schep regelmatig om. Schep het gehakt uit de pan en zet even opzij.
  4. Doe de rest van de olijfolie in de pan en stoof de rode ui, de knoflook en de worteltjes aan. Voeg na 5 minuten opnieuw het gehakt toe en roer goed om. Laat het gehakt 3 minuten meebakken en voeg dan de tomatenpuree toe. Laat de tomatenpuree kort meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe.
  5. Verlaag het vuur en laat de saus zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout en voeg de oregano toe. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als de saus niet vochtig genoeg is.
  6. Serveer de spaghetti met de ragusaus, de bladpeterselie en geraspte kaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 967.43 kcal
Koolhydraten 91.71 g
waarvan suikers 18.7 g
Vet 41.99 g
waarvan verzadigd 13.14 g
Proteïnen 47.69 g
Vezels 19.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin