Italiaanse burger met rucolapesto en aardappelwedges

40 MIN
2 personen
Italiaanse burger met rucolapesto en aardappelwedges

Een hamburger komt dan misschien wel uit Amerika, maar wij geven er een heerlijke Italiaanse twist aan, met lekkere pesto van rucola en parmezaan.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 50 g rucola
  • 1 tomaat
  • 200 g rundsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, strooi er de Italiaanse kruiden over en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om. Leg de hamburgerbroodjes 3 minuten mee in de oven op een apart rooster, zodat ze lichtjes krokant worden. Haal ze dan terug uit de oven.
  2. Was de rucola en laat uitlekken. Snij de tomaat in plakjes. Kruid het gehakt met peper en zout en vorm er per persoon 1 hamburger mee.
  3. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  4. Voor de pesto: doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en 3/4de van de rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel enkele eetlepels water toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de olijfolie en bak de hamburgers gaar, 4-5 minuten per kant.
  6. Bestrijk de hamburgerbroodjes met pesto. Leg daarop de hamburgers en dan enkele plakjes tomaat en de rest van de rucola. Serveer de hamburgers met de aardappelwedges en de rest van de pesto.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1012.63 kcal
Koolhydraten 69.92 g
waarvan suikers 4.25 g
Vet 63.22 g
waarvan verzadigd 9.27 g
Proteïnen 38.39 g
Vezels 7.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin