Speculoos

740 MIN
20 stuks
Speculoos

Een goed basisrecept voor speculoos, erg makkelijk om te maken, en dus ideaal om met kinderen te maken in afwachting van Sinterklaas.

Ingrediënten

  • 675 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 125 ml water
  • 400 g rietsuiker
  • 175 g boter
  • ½ kl kaneel
  • ½ kl nootmuskaat

BEREIDING

  1. Meng de bloem met de rietsuiker en de boter. Voeg daarbij het ei, het water, de kaneel en de nootmuskaat en kneed het deeg met de handen tot een bal. Wikkel in plasticfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter. Steek met een vorm koekjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, of maak er 1 grote speculoos van.
  4. Bak de speculoos 15-20 minuten, afhankelijk van het formaat.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 262.62 kcal
Koolhydraten 43.35 g
waarvan suikers 20.95 g
Vet 7.86 g
waarvan verzadigd 4.86 g
Proteïnen 3.92 g
Vezels 0.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin