Madeleines

25 MIN
20 stuks
Madeleines

Madeleines zijn typisch Belgische schelpvormige cakejes die het lekkerst smaken als ze ovenvers zijn. Je maakt ze snel en makkelijk zelf. Genieten!

Ingrediënten

  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 1 kl citroensap
  • 1 kl vanille-extract
  • 65 g tagatesse
  • 60 g boter

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Laat de boter smelten. Klop de eieren witschuimig met de tagatesse en het vanille-extract. Doe er het citroensap bij.
  3. Strooi er de gezeefde bloem bij en roer glad. Schenk er in een straaltje de gesmolten boter bij en bewerk tot een glad beslag.
  4. Schep het beslag in de vormpjes. Vul deze maar tot de helft zodat de Madeleines mooi in vorm blijven.
  5. Bak 15 minuten. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 67.44 kcal
Koolhydraten 7.96 g
waarvan suikers 0.41 g
Vet 3.56 g
waarvan verzadigd 1.88 g
Proteïnen 2.06 g
Vezels 0.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin