Eierkoeken

35 MIN
2 personen
Eierkoeken

Ingrediënten

  • 1 appel, in schijfjes
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 1 el bicarbonaat
  • 2 eieren
  • 200 ml appelsap
  • 2 el likeuren
  • 250 ml slagroom
  • 100 g suiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.
  2. Klop voor de eierkoeken de eieren met de suiker schuimig wit. Voeg de bloem toe samen met de bicarbonaat en meng alles goed.
  3. Schep het mengsel in 4 rondjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet in de oven en bak de koeken 10-12 minuten gaar.
  4. Breng de appeltjes met het appelsap en de likeur zachtjes aan de kook voor 10 minuten. Laat de appeltjes even uitlekken.
  5. Beleg 2 eierkoeken met de schijfjes appel en spuit er toefjes slagroom op. Bedek met een tweede koek en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1000.2 kcal
Koolhydraten 118.39 g
waarvan suikers 78.66 g
Vet 50.51 g
waarvan verzadigd 26.3 g
Proteïnen 14.39 g
Vezels 2.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin