Brusselse wafels

25 MIN
4 personen
Brusselse wafels

Hierbij het recept voor de échte Brusselse wafels: krokant vanbuiten, lekker luchtig vanbinnen. Serveer met een laagje poedersuiker en verse slagroom.

Ingrediënten

  • 25 g verse gist
  • 300 g bloem
  • 3 eieren, gesplitst
  • 300 g melk
  • 150 g boter, gesmolten
  • 1 kl suiker

BEREIDING

  1. Los de gist op een in scheut lauw water.
  2. Doe 300 milliliter water in een kom en voeg er de bloem, de melk, het opgeloste gist, de suiker en de eidooiers aan toe. Meng met een garde tot een glad beslag.
  3. Klop nadien de eiwitten stijf met een garde en meng voorzichtig door het beslag. Doe er op het einde de boter bij en roer goed om.
  4. Verwarm het wafelijzer. Doe telkens een soeplepel van het beslag op het wafelijzer en bak de wafels krokant.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 633.29 kcal
Koolhydraten 57.76 g
waarvan suikers 5.73 g
Vet 36.98 g
waarvan verzadigd 22.03 g
Proteïnen 17.08 g
Vezels 1.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin