Italiaanse kipburger met mozzarella en zoete-aardappelwedges

0 MIN
2 personen
Italiaanse kipburger met mozzarella en zoete-aardappelwedges

Het is altijd een beetje feest als er burgers op het menu staan. 'Una festa italiana' in dit geval. We geven de klassieke hamburger een groen-wit-rode make-over met tomaat, mozzarella en salade.

Ingrediënten

  • 200 gr zoete aardappel
  • ½ ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el mayonaise
  • 1 el bruschetta verde
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 kipburgers
  • ½ bol mozzarella
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de zoete aardappel in wedges (schillen hoeft niet). Hussel de wedges op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Plaats 25-30 min. in de oven, tot de ze beetgaar zijn.
  3. Snijd de ijsbergsla in parten en hak fijn. Snijd de tomaat in plakjes.
  4. Italiaanse mayonaise: pers de knoflook. Meng de mayonaise met de bruschetta verde, knoflook en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met extra zout en zwarte peper.
  5. Plaats de laatste 5 min. de hamburgerbroodjes mee in de oven.
  6. Smelt een klontje boter in een pan en bak de kipburger 5-7 min. op middelhoog vuur (zie tip). Snijd intussen de mozzarella in plakjes. Draai de burger om, schik er een plakje mozzarella bovenop en laat smelten.
  7. Bestrijk het hamburgerbroodje met een laagje Italiaanse mayonaise. Schik er vervolgens de sla, de kipburger met mozzarella en de tomaten op. Serveer met de zoete-aardappelwedges. Smakelijk!
  8. TIP: Laat de burgers samen met de zoete aardappel garen in de oven. Reken op 10 min. en voeg in de laatste 5 min. de plakjes mozzarella toe.