Pasta alla Norma met rozemarijn-gehaktballetjes

35 MIN
2 personen
Pasta alla Norma met rozemarijn-gehaktballetjes

We brengen 2 Italiaanse klassiekers bij mekaar in een heerlijk pastagerecht: Polpette, kruidige gehaktballetjes met rozemarijn in een Norma-saus op basis van aubergine. Authentieke Italiaanse smaken in een origineel gerecht!

Ingrediënten

  • 1 takje rozemarijn
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 el kappertjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g linguine
  • 20 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak zo fijn mogelijk. Doe het gehakt in een kom en voeg de rozemarijn toe. Meng goed en vorm met vochtige handen gehaktballetjes, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  2. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes rondom aan, gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Snij ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm, pers de knoflook en snij de ui fijn.
  4. Schep de balletjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan en voeg de ui en aubergineblokjes toe. Roer regelmatig, voeg na 5 minuten de knoflook, oregano, kappertjes en chilivlokken (voeg minder toe als je niet graag pittig eet) toe. Roer goed om en voeg na 2 minuten de balsamico toe en vervolgens het blik tomatenblokjes. Kruid met zout. Laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  5. Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten en giet af.
  6. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en schep om. Laat nog 8 minuten pruttelen.
  7. Serveer de linguine met de normasaus met de gehaktballetjes, overstrooi met parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1004.54 kcal
Koolhydraten 92.25 g
waarvan suikers 14.95 g
Vet 47.51 g
waarvan verzadigd 13.02 g
Proteïnen 47.64 g
Vezels 12.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin