Penne met broccolipesto en spekblokjes

20 MIN
2 personen
Penne met broccolipesto en spekblokjes

Een authentiek Italiaans recept zouden we dit niet durven noemen, maar desalniettemin erg smaakvol! We maken penne met originele broccolipesto en krokant gebakken spekblokjes erbij. Dit wil je toch proeven?

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 1 broccoli
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g amandelpoeder
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. maar hou per persoon 75 milliliter kookvocht bij. (tip: schep met een tas of een maatbeker het kookvocht eruit net voor je afgiet)
  2. Snij de broccoli in roosjes. 'Schil' het buitenste laagje van de steel van de broccoli en snij ook in blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoliroosjes- en steel toe. Kook 8 minuten. Giet af.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de gerookte spekblokjes toe. Bak krokant.
  4. Pel de knoflook. Doe de knoflook en het amandelpoeder in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de extra vierge olijfolie en de geraspte harde kaas toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Pureer de broccoli met een stamper of staafmixer tot een grove saus. Meng er de amandelpoedermengeling door.
  6. Meng de gekookte penne met de broccolipesto. Voeg het kookvocht van de pasta toe voor een vloeiende saus. Meng er de gebakken spekblokjes door en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1201.82 kcal
Koolhydraten 75.85 g
waarvan suikers 8.1 g
Vet 66.02 g
waarvan verzadigd 42.03 g
Proteïnen 46.88 g
Vezels 14.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin