Soufflé van bloemkool met gorgonzola

60 MIN
4 personen
Soufflé van bloemkool met gorgonzola

Een smaakvol en eenvoudig voorgerechtje, deze soufflé met bloemkool en Italiaanse gorgonzola kaas. Snel klaar en lekker vegetarisch.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 200 g gorgonzola, in stukjes
  • 2 el bloem
  • 4 eieren, gesplitst
  • 250 ml melk
  • 30 g boter
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Blancheer de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water. Giet af en pureer met een stamper.
  3. Smelt 30 gram boter in een steelpan en voeg er de bloem aan toe. Laat opdrogen en haal van het vuur. Schenk er geleidelijk aan de melk aan toe. Zet de pan opnieuw op het vuur en breng aan de kook.
  4. Voeg de gorgonzola en de bloemkoolpuree bij de bechamelsaus. Kruid met peper en zout. Roer om.
  5. Doe de eidooiers bij het bloemkoolmengsel. Klop nadien de eiwitten stijf. Schep het door de massa.
  6. Verdeel het geheel over 4 beboterde ovenschaaltjes en zet 30 minuten in de oven. Wacht tot de soufflés goudbruin zien. Werk af met gehakte bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 394.85 kcal
Koolhydraten 12.88 g
waarvan suikers 7.08 g
Vet 27.87 g
waarvan verzadigd 16.13 g
Proteïnen 22.24 g
Vezels 3.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin