Aspergegratin met kabeljauw

45 MIN
4 personen
Aspergegratin met kabeljauw

Een heerlijke ovenschotel in de lente is deze aspergegratin met kabeljauw. Heel makkelijk, lekker en gezond. Een aanrader!

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets, 150 g/stuk
  • 1 bussel witte asperge, geschild
  • 1 bussel groene asperge
  • 50 g bloem
  • 50 g belegen kaas, geraspt
  • 1 eidooier
  • 50 ml room
  • 50 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd het harde stukje onderaan de asperges af. Kook de witte asperges 5 minuten in gezouten water. Voeg dan de groene asperges toe en kook ze samen nog eens 5 minuten. Laat uitlekken op een proper keukenhanddoek. Bewaar wat kookvocht.
  3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Klop tot een roux en voeg dan 250 milliliter van het kookvocht toe. Roer glad en laat de saus binden.
  4. Klop de eidooier los met de room. Schenk bij de saus en breng tegen de kook aan. Blijf roeren tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de kaas toe en laat smelten. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout.
  6. Lepel een laagje saus in een ovenschaal. Schik daarop de helft van de asperges en de kabeljauwfilets. Dek af met een tweede laag asperges en de rest van de saus.
  7. Bestrooi met de kaas en zet 15 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 368.53 kcal
Koolhydraten 12.83 g
waarvan suikers 3.2 g
Vet 18.89 g
waarvan verzadigd 10.39 g
Proteïnen 35.72 g
Vezels 3.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin