Snelle Koreaanse bulgogi bowl met rundsgehakt en sperziebonen

20 MIN
2 personen
Snelle Koreaanse bulgogi bowl met rundsgehakt en sperziebonen

Oh wat zijn we fan van de Koreaanse keuken. Voor velen misschien nog vrij onbekend, maar zo het ontdekken waard! Deze bulgogi bowl is dan ook een perfecte introductie. Super gemakkelijk om te maken en zo smaakvol. Dit wil je proeven!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g sperziebonen
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 appel
  • 300 g rundsgehakt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • 1 el bruine suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Was en rasp de appel met een grove rasp (je hoeft de appel niet te schillen).
  3. Doe het gehakt in een kom en voeg de geraspte appel, gember, knoflook, het wit van de lente-ui, sojasaus, de sesamolie en de bruine suiker toe. Kruid met peper. Meng goed.
  4. Verhit de arachideolie in een wok of grote antikleefpan en voeg de sperziebonen toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan het gehakt toe. Roerbak nog 6-7 minuten.
  5. Serveer het gehakt en de boontjes met de jasmijnrijst. Werk af met het groen van de lente-ui en de sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 910.71 kcal
Koolhydraten 96.19 g
waarvan suikers 26.97 g
Vet 39.77 g
waarvan verzadigd 3.76 g
Proteïnen 40.04 g
Vezels 10.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin