Rijstnoedels met gehaktballetjes, broccoli en vijfkruidendressing

25 MIN
2 personen
Rijstnoedels met gehaktballetjes, broccoli en vijfkruidendressing

Zin in een Aziatisch getint gerecht? We hebben een heerlijke suggestie voor jou! Je kookt de rijstnoedels samen met de broccoli en tegelijkertijd rol je smaakvolle gehaktballetjes. Daarbij komt dan nog een originele dressing op basis van Chinees vijfkruidenpoeder. Balletjes nog bakken en smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 150 g rijstnoedels
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 stengel citroengras
  • 300 g varkensgehakt
  • 1 sjalot
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sojasaus
  • ½ limoen
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in roosjes. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe en laat 5 minuten koken. Voeg dan de rijstnoedels toe en laat nog 3 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met warm water en laat uitlekken.
  2. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en hak heel fijn. Doe het gehakt in een kom en doe daarbij de knoflook, het citroengras en de geraspte gember. Maak je handen vochtig en meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van.
  3. Snij de sjalot fijn. Doe in een kommetje, samen met het vijfkruidenpoeder, de suiker, de sojasaus, de helft van de arachideolie en pers er het sap van de limoen bij. Snij de lente-uitjes in ringen.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom.
  5. Serveer de rijstnoedels met broccoli en de gehaktballetjes en druppel de dressing erover. Werk af met lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 859.65 kcal
Koolhydraten 82.91 g
waarvan suikers 14.36 g
Vet 37.71 g
waarvan verzadigd 10.74 g
Proteïnen 43.26 g
Vezels 10.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin