Snelle fajita's met scampi's

15 MIN
2 personen
Snelle fajita's met scampi's

In een kwartiertje een heerlijke, smaakvolle en gemakkelijke maaltijd op tafel? Deze fajita's met scampi's, paprika, ui en Mexicaanse kruiden zijn overheerlijk! Afgewerkt met een schepje gekruide zure room, die zo over het gerecht smelt. Yum!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1½ gele paprika
  • 20 scampi's
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 4 tortilla's
  • ½ potje zure room
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en een grote antikleefpan klaar.
  2. Snij de ui in halve ringen. Snij de paprika in reepjes. Dep de scampi's droog.
  3. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui en paprika toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de scampi's, Mexicaanse kruidenmix en peper en zout toe. Roerbak opnieuw 3 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 2 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  4. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een droge pan. Hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Meng de zure room met de komijn.
  6. Schep de fajitavulling op de warme tortilla's, schep er wat zure room bij, vouw dicht en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 626.66 kcal
Koolhydraten 60.14 g
waarvan suikers 14.93 g
Vet 24.95 g
waarvan verzadigd 10.77 g
Proteïnen 32.74 g
Vezels 7.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin