Veggie fajita's

30 MIN
2 personen
Veggie fajita's

Fajita is een populair gerecht uit de Mexicaanse en daarvan afgeleide Tex-Mex keuken. 'Fajita' staat voor reepjes, in dit geval lekker veel groentjes in reepjes. Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte salsa en cheddar kaas. Vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander
  • 1 gele paprika
  • 2 little gems
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl komijn
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers het sap van de limoen. Snij de helft van de rode ui fijn, de andere helft in halve fijne ringen. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes koriander en hak grof. Snij de gele paprika en de little gem in fijne reepjes.
  2. Doe de reepjes paprika, de knoflook en de reepjes ui in een kom en bestrooi met de Mexicaanse kruidenmix en doe er de olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en laat kort marineren.
  3. Doe het blik tomatenblokjes, de suiker, de koriander, de komijn, het sap van de limoen, de fijngesneden ui en peper en zout in een kom en meng goed door elkaar. Je kan de salsa eventueel ook nog even mixen.
  4. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een droge pan. Houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit opnieuw de pan en voeg het groentemengsel toe. Roerbak voor 5 minuten en voeg dan de helft van de salsa toe. Laat nog 3 minuten doorwarmen.
  6. Schep de vulling op de tortilla's, schep er nog wat koude salsa bij, de little gem en de geraspte cheddar. Rol dicht en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 542.24 kcal
Koolhydraten 61.22 g
waarvan suikers 15.03 g
Vet 22.2 g
waarvan verzadigd 8.98 g
Proteïnen 17.68 g
Vezels 7.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin