Mexicaanse gehaktstoverij met tortillapuntjes

20 MIN
2 personen
Mexicaanse gehaktstoverij met tortillapuntjes

We noemen dit gerecht geen 'chili con carne' omdat er geen bonen inzitten. Maar dat wil niet zeggen dat het minder lekker is, integendeel! Kinderen zullen er waarschijnlijk dol op zijn, zeker in combinatie met de tortillapuntjes. Klaar in 20 minuten, smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ groentebouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g koriander
  • 4 tortilla's
  • ½ limoen
  • 30 g cheddarkaas
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in ringen en de rode paprika in blokjes. Los de aangegeven hoeveelheid groentebouillon op in per persoon 100 milliliter heet water.
  2. Verhit de arachideolie in een kookpot en roerbak de ui, het gehakt en de paprika gedurende enkele minuten. Voeg de komijn en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt), laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, de suiker en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  3. Pluk de blaadjes koriander. Verwijder de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in een droge pan (zonder vetstof) of in de microgolfoven. Snij in partjes. Bewaar onder aluminiumfolie om warm te houden.
  4. Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra cayennepeper, peper en zout. Serveer met de warme tortillapartjes en overstrooi met koriander en cheddar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 836.7 kcal
Koolhydraten 64.43 g
waarvan suikers 15.48 g
Vet 44.42 g
waarvan verzadigd 16.13 g
Proteïnen 39.56 g
Vezels 7.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin