Gegratineerde pasta met zalm, broccoli en zure room
35 MIN
2 personen
Gooi de steel van de broccoli zeker niet weg! Je kunt die in stukjes snijden en meekoken met de roosjes, of invriezen en gebruiken voor een lekkere groentensoep. Zo verspil je zo min mogelijk voedsel.
Ingrediënten
1 broccoli
200 gr penne
1 sjalot
1 teentje knoflook
½ blokje visbouillon
100 gr zure room
100 gr gerookte zalm
50 gr geraspte kaas
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta en broccoli.
Verdeel de broccoli in roosjes.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg de laatste 5 min. de broccoli toe.
Verwarm de oven voor op 200°C, bij voorkeur op grilstand.
Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot en knoflook in zo'n 2 min. glazig op zacht vuur.
Blus met 50 ml water per persoon en verkruimel de bouillon erbij. Breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur lager en voeg de zure room toe. Zure room heeft een lager vetgehalte dan room en kan geen hoge hitte verdragen. Zet het vuur dus zeker zacht.
Schep de pasta en broccoli onder de saus. Snijd de zalm in reepjes en schep ook onder de pasta. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Schep de pasta in een ovenschaal (zie tip) en strooi de geraspte kaas erover. Zet zo'n 10 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
Serveer de pasta met gerookte zalm en broccoli. Smakelijk!
TIP: Geen zin (of geduld) om de pasta nog in de oven te zetten? Geen probleem, serveer 'm gewoon zo. Even lekker!