Gegratineerde pasta met zalm, broccoli en zure room

35 MIN
2 personen
Gegratineerde pasta met zalm, broccoli en zure room

Gooi de steel van de broccoli zeker niet weg! Je kunt die in stukjes snijden en meekoken met de roosjes, of invriezen en gebruiken voor een lekkere groentensoep. Zo verspil je zo min mogelijk voedsel.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 200 gr penne
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blokje visbouillon
  • 100 gr zure room
  • 100 gr gerookte zalm
  • 50 gr geraspte kaas
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta en broccoli.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg de laatste 5 min. de broccoli toe.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C, bij voorkeur op grilstand.
  5. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot en knoflook in zo'n 2 min. glazig op zacht vuur.
  6. Blus met 50 ml water per persoon en verkruimel de bouillon erbij. Breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur lager en voeg de zure room toe. Zure room heeft een lager vetgehalte dan room en kan geen hoge hitte verdragen. Zet het vuur dus zeker zacht.
  7. Schep de pasta en broccoli onder de saus. Snijd de zalm in reepjes en schep ook onder de pasta. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Schep de pasta in een ovenschaal (zie tip) en strooi de geraspte kaas erover. Zet zo'n 10 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
  8. Serveer de pasta met gerookte zalm en broccoli. Smakelijk!
  9. TIP: Geen zin (of geduld) om de pasta nog in de oven te zetten? Geen probleem, serveer 'm gewoon zo. Even lekker!