Sint-Jakobsvruchten met knolselderpuree en crunch van prosciutto

30 MIN
4 personen
Sint-Jakobsvruchten met knolselderpuree en crunch van prosciutto

Dit gerecht is heerlijk en ideaal om te serveren tijdens de feestdagen. Het zoute van de prosciutto past perfect bij de zachte sint-jacobsvruchten.

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • ½ knolselder
  • 50 g spinazie, jonge
  • 10 blaadjes Shiso
  • 50 g parmaham
  • 1 sneetje volkoren brood
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 1 kl boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de knolselder in kleine, gelijke blokjes. Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de blokjes knolselder hierin gaar in 20 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de plakjes parmaham naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Snij het volkorenbrood in kleine blokjes en leg mee op de bakplaat. Zet 10 minuten in de oven. Hak de peterselie heel fijn.
  3. Hak de gebakken parmaham en broodblokjes fijn in een keukenrobot en meng er dan de fijngehakte peterselie door.
  4. Kruid de gekookte knolselder met peper en zout. Mix tot een gladde puree.
  5. Laat de boter smelten in een pan en bak de sint-jakobsvruchten mooi goudgeel in 2-3 minuten aan elke kant, kruid met peper en zout.
  6. Trek een mooie streep op de borden met de knolselderpuee. Schik hierop de sint-jakobsvruchten en werk af met de crunch van prosciutto, de jonge blaadjes spinazie en shiso.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 198.2 kcal
Koolhydraten 15.6 g
waarvan suikers 5.27 g
Vet 3.9 g
waarvan verzadigd 1.92 g
Proteïnen 20.66 g
Vezels 0.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin