Sint-jakobsvruchten met gremolata

25 MIN
4 personen
Sint-jakobsvruchten met gremolata

Sint-jakobsvruchten zien er al snel feestelijk uit. Probeer onze variatie met gremolata eens, lekker verrassend. Een ideaal voorgerechtje voor met Kerst.

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • ¼ sjalot, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 kl gember, geraspt
  • 1 kl limoenzeste
  • 2 el limoensap
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 100 g boter, in blokjes, koud
  • 2 el koriander, gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Haal de sint-jakobsvruchten uit hun schelp en spoel ze schoon.
  2. Meng de knoflook met de limoenzeste en de koriander. Zet de gremolata koel opzij.
  3. Breng de witte wijn aan de kook samen met de sjalot, de gember en het limoensap. Laat al roerend inkoken. Zeef dan het sausje en schenk in een nieuw pannetje. Breng terug aan de kook en voeg de blokjes koude boter toe. Roer tot een gladde saus.
  4. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout en bak ze aan elke kant 2 minuten in de olijfolie.
  5. Verdeel de sint-jakobsvruchten over de borden. Lepel er wat van de warme saus bij en werk af met de gremolata.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 331.46 kcal
Koolhydraten 4.07 g
waarvan suikers 1 g
Vet 24.64 g
waarvan verzadigd 14.05 g
Proteïnen 15.35 g
Vezels 1.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin