Sint-Jakobsvruchten met zalf van butternut en chorizocrunch

30 MIN
4 personen
Sint-Jakobsvruchten met zalf van butternut en chorizocrunch

Een prachtig feestelijk voorgerecht, deze sint-jakobsvruchten met een zalfje van butternutpompoen en crunch van chorizo. Oogt mooi en niet zo moeilijk!

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 1 flespompoen
  • 50 g parmaham
  • 1 sneetje volkoren brood
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 10 blaadjes Shiso
  • 50 g spinazie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 kl boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de pompoen in kleine, gelijke blokjes. Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de blokjes pompoen hierin gaar in 20 minuten.
  2. Ontvel de chorizo en snij in kleine blokjes. Snij het volkorenbrood in kleine blokjes. Hak de peterselie heel fijn.
  3. Bak de chorizoblokjes aan in een antikleefpan, je zal geen extra vetstof nodig hebben. Als de chorizo krokant begint te worden, voeg je de blokjes volkorenbrood toe. Bak kort tot het volkorenbrood ook krokant is. Kruid met peper. Hak fijn in een keukenrobot en meng er dan de fijngehakte peterselie door.
  4. Kruid de gekookte butternut met peper en zout. Mix tot een gladde puree.
  5. Laat de boter smelten in een pan en bak de sint-jakobsvruchten mooi goudgeel in 2-3 minuten aan elke kant, kruid met peper en zout.
  6. Trek een mooie streep op de borden met de butternutzalf. Schik hierop de sint-jakobsvruchten en werk af met de chorizocrunch, de jonge blaadjes spinazie en shiso.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 258.2 kcal
Koolhydraten 28.41 g
waarvan suikers 11.27 g
Vet 4.4 g
waarvan verzadigd 1.92 g
Proteïnen 21.53 g
Vezels 3.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin