Sheperd's pie met zoete aardappel, witte bonen, selder en witte kool

45 MIN
2 personen
Sheperd's pie met zoete aardappel, witte bonen, selder en witte kool

Een vegetarische shepherd’s pie maken, dat kunnen we! Dit is zo'n gerecht dat er in de herfst altijd ingaat. De witte bonen geven de schotel voldoende beet en de kruiden zorgen voor heerlijke diepgang.

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr stoofselder
  • 2 kl stoverijkruiden
  • 300 gr witte bonen (blik)
  • 200 gr witte kool
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ blokje groentebouillon
  • 25 gr amandelschilfers
  • olijfolie
  • scheutje (plantaardige) melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de zoete aardappel in blokjes (schillen hoeft niet) van 2-3 cm en zet net onder water met een snuif zout. Kook gaar in zo'n 12-15 min.
  2. Hak de knoflook fijn. Snijd de selder in stukjes van 1 cm. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit daarin de knoflook en selder 2-3 min. Schep er dan de stoverijkruiden en de witte bonen (uitgelekt) bij. Laat zo nog 3-4 min. stoven (zie tip). Proef en kruid af met zout en zwarte peper.
  3. Snijd ondertussen de witte kool in fijne reepjes tot je ongeveer 100 g per persoon hebt. Schep de groenten en de bonen uit de pan en verhit er opnieuw een scheutje olijfolie in. Schep er dan de reepjes witte kool in en bak 5-6 min. op een hoog vuur. Rits de blaadjes rozemarijn en tijm van de takjes, hak grof en schep mee in de pan. Verkruimel de bouillon over de kool, giet er 200 ml water bij en laat zo nog 3-4 min. stoven op middelhoog vuur met het deksel op de pan. Proef dan en kruid af met zout en zwarte peper.
  4. Giet ondertussen de aardappelen af en laat even uitdampen. Giet er een scheutje plantaardige drink/melk bij en stamp tot een gladde puree. Proef en kruid af met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  5. Schep de selder en de bonen in een ovenschaal. Verdeel er de kool over en eindig met de zoete-aardappelpuree. Strooi daar de amandelschilfers over en schuif de oven in voor 7-10 min. Wanneer de amandelschilfers mooi goudbruin zijn, haal je de schaal weer uit de oven. Serveer meteen. Smakelijk!
  6. TIP: De selder mag best nog wat beet hebben, dus laat die zeker niet te lang garen!