Is het al ovenschotel-tijd? Deze week vieren we de overgang van zomer naar herfst. Enerzijds is het met een beetje spijt in het hart dat we afscheid nemen van die mooie zomer en al haar smaakvolle producten, maar de herfst is ook wel een geweldig mooi (en lekker!) seizoen, toch? Het is dat gevoel dat we wilden vatten in een heerlijk weekmenu'tje: nog enkele lekkere zomerse gerechtjes, maar toch ook hier en daar alvast wat heerlijk comfort food, met lekker veel ovenschotels! Uiteraard aan jou om te kiezen wat je in je foodbox stopt! Of zet gewoon alle gerechten op het menu, want alle recepten vind je naar goede gewoonte ook op onze website. Maak er een heerlijke week van!


Kippenbil met frietjes, graanmosterdsaus en salade


Kippenbil met frietjes, graanmosterdsaus en salade
Een winner aan tafel voor jong én oud. Want wie lust nu geen stukje kip met een krokant frietje? Vind je de graanmosterdsaus niet in de supermarkt? Maak 'm dan zelf, door 4 eetlepels mayonaise te mengen met 2 koffielepels graanmosterd. Bekijk recept



Romige verse pasta met gehakt, venkel, spinazie en chili


Romige verse pasta met gehakt, venkel, spinazie en chili
We gebruiken niet zomaar eender welke pasta: mafaldine. Prachtig van naam én beeldig op je bord. De golvende randen doen denken aan kledij van een koningin. De Napolitanen droegen deze royale pasta dan ook op aan prinses Mafalde van Savoye. Bekijk recept



Preistoemp met rivierkreeftstaartjes, zachtgekookt eitje en bieslook


Preistoemp met rivierkreeftstaartjes, zachtgekookt eitje en bieslook
Dit bord is een mooi samenspel van een zachtgekookt eitje, frisse tomatensalade en smeuïge puree. De rivierkreeftjes zijn de ultieme finishing touch. Etentje gepland? Dan is dit jouw eenvoudig en stressvrij entertaingerecht. Bekijk recept



Vispannetje met prei, mosterd en broccolipuree


Vispannetje met prei, mosterd en broccolipuree
We geven het nostalgische vispannetje een moderne upgrade. Met veel groenten, een verrassende saus en een onweerstaanbaar korstje. In een feestelijke bui? Schep de puree in een spuitzak en maak sierlijke toefjes. Bekijk recept



Sheperd's pie met zoete aardappel, witte bonen, selder en witte kool


Sheperd's pie met zoete aardappel, witte bonen, selder en witte kool
Een vegetarische shepherd’s pie maken, dat kunnen we! Dit is zo'n gerecht dat er in de herfst altijd ingaat. De witte bonen geven de schotel voldoende beet en de kruiden zorgen voor heerlijke diepgang. Bekijk recept



Kip met orzo, zongedroogde tomaatjes, spinazie en paprika


Kip met orzo, zongedroogde tomaatjes, spinazie en paprika
Orzo ziet eruit als een rijstkorrel, maar het is wel degelijk pasta. De minidelicatesse krijgt een mediterraanse touch met zongedroogde tomaatjes en Italiaanse kaas. Bekijk recept



Lasagne met courgette, ricotta en spinazie


Lasagne met courgette, ricotta en spinazie
Lasagne staat voor veel mensen synoniem aan tijdrovend. Twee potten saus maken (tomaat en béchamel), pasta voorkoken ... Het neemt wat tijd in beslag. Daarom bedachten we een snellere en efficiëntere variant met evenveel smaak. Ready, set, go! Bekijk recept