Shoarmaschotel met vegan 'kip', zoete aardappelfrietjes en knoflooksaus

30 MIN
2 personen
Shoarmaschotel met vegan 'kip', zoete aardappelfrietjes en knoflooksaus

Fast food? Jawel, maar dan wel met een gezonde twist! We maken een shoarmaschotel met vegan kipstukjes, zoete aardappelfrietjes, een slaatje en knoflooksaus. Zorgeloos genieten!

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml (soja)yoghurt
  • 1 kropsla
  • 2 tomaten
  • 150 gr Greenway chick pieces
  • 1 blikje maïs
  • 2 el sriracha
  • olie
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de zoete aardappel in frietjes (schillen hoeft niet) en hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie, een snuif zout en zwarte peper. Zorg dat de frietjes voldoende uit elkaar liggen voor een mooier resultaat. Neem eventueel een tweede bakplaat om de frietjes over te verdelen. Schuif 25-30 min. hoog in de oven, tot de frietjes goudbruin en knapperig zijn. Schep halverwege eens om.
  2. Knoflooksaus: pers de knoflook (zie tip) en meng met het currypoeder onder de yoghurt. Proef en kruid af met zout en zwarte peper.
  3. Scheur de bladeren van de sla en scheur in stukken. Snijd de tomaat in blokjes.
  4. Verhit een scheutje olie in een pan en bak daarin de chick pieces (die zijn in principe al gaar en hoeven enkel nog opgewarmd en wat opgebakken te worden voor een mooi kleurtje en extra beet). Kruid met het paprikapoeder en bak zo'n 4-5 min. op middelhoog vuur, tot de chick pieces goudbruin zijn. Kruid af met zout en zwarte peper.
  5. Controleer of de frietjes goudbruin en gaar zijn. Schep in een bakje en schep de chickpieces, sla, tomaat en (uitgelekte) mais erbij. Sprenkel wat van de knoflooksaus en sriracha erover. Smakelijk!
  6. TIP: Geen fan van rauwe look? Pof dan de ongepelde knoflook mee met de zoete aardappelfrieten. Haal uit de oven en duw het zacht geworden vruchtvlees uit het vel. Plet met een vork en meng door het yoghurtsausje.