Noedels met groenten en romige cashewnotensaus

25 MIN
2 personen
Noedels met groenten en romige cashewnotensaus

Een originele vegetarische Aziatische maaltijd, die je tafelgasten zal verrassen! Door de groentjes lang en op een matig vuurtje te bakken, krijgen ze lekker veel smaak. En dan dat za-lig-e cashewnotensausje! Een lichte maar toch heel voedzame en overheerlijke vegetarische maaltijd. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 60 g cashewnoten
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 125 g champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g eiernoedels
  • 2 sticks honing
  • 10 g koriander
  • 2 el sojasaus
  • 1 el arachideolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit een grote antikleefpan zonder vetstof en rooster de cashewnoten 3-4 minuten tot ze beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig op. Schep uit de pan.
  2. Schil en snij de wortel in blokjes. Snij de courgette in blokjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook.
  3. Verhit de arachideolie in de antikleefpan. Voeg de ui en champignons toe en de helft van de knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de wortelblokjes toe. Roerbak opnieuw 3 minuten en voeg tenslotte de courgetteblokjes toe. Laat 10 minuten garen op een medium vuur, schep regelmatig om.
  4. Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af, maar hou een kopje van het kookvocht bij. Laat de noedels uitlekken.
  5. Doe 3/4de van de geroosterde cashewnoten in een vijzel of keukenrobot en maal fijn. Voeg de honing, de rest van de knoflook, de extra vierge olijfolie en een snuf zout toe. Voeg per persoon 2 eetlepels van het kookvocht van de noedels toe en meng tot een mooie, gladde saus.
  6. Pluk de blaadjes koriander. Kruid de gebakken groenten met peper en zout en meng met de noedels en de sojasaus. Serveer en werk af met de rest van de cashewnoten en de blaadjes koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 729.7 kcal
Koolhydraten 86.43 g
waarvan suikers 23.67 g
Vet 29.91 g
waarvan verzadigd 5.2 g
Proteïnen 24.4 g
Vezels 9.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin