Tofu yakitori met paksoi en noedels

30 MIN
2 personen
Tofu yakitori met paksoi en noedels

Yakitori zijn Japanse gemarineerde satéstokjes, met vlees, vis of tofu! Met die laatste gaan we aan de slag. We marineren tofu in teriyakisaus en rijgen de blokjes op stokjes. Met de noedels en paksoi erbij maken we er een lekkere maaltijd van. Heerlijk verrassend!

Ingrediënten

  • 200 g tofu
  • 2 lente-uitjes
  • 4 satéprikker
  • 4 el teriyakisaus
  • ½ rode chilipeper
  • ½ limoen
  • 150 g eiernoedels
  • 3 mini-paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de tofu uitlekken en dep goed droog. Snij in platte blokjes van 2 centimeter. Snij de lente-ui in stukjes van 2 cm. Doe de teriyakisaus in een kommetje en haal de blokjes tofu en stukjes lente-ui door de marinade. Rijg afwisselend op satéprikkers. Snij de rode chilipeper in ringetjes. Snij de limoen in partjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan. Leg er de tofusaté's in. Bak 2 minuten per kant.
  4. Snij de paksoi in reepjes. Pers de knoflook. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en roerbak de paksoi en knoflook 3-4 minuten, voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de paksoi met de eiernoedels en de sojasaus. Serveer de noedels met de tofu yakitori. Werk af met de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en sesamzaadjes en geef er een partje limoen bij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 641.05 kcal
Koolhydraten 68.03 g
waarvan suikers 5.14 g
Vet 26.26 g
waarvan verzadigd 4.01 g
Proteïnen 29.21 g
Vezels 6.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin