Schorseneren op Vlaamse wijze

35 MIN
4 personen
Schorseneren op Vlaamse wijze

Dit gerecht is geïnspireerd op asperges op Vlaamse wijze, maar dan in een winterse versie, met schorseneren. Verrassend lekker en origineel!

Ingrediënten

  • 500 g schorseneren
  • citroen
  • 4 eieren
  • 180 g boter
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 10 g peterselie, gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak de schorseneren schoon. Borstel de aarde eraf, schil ze met een dunschiller, snij doormidden en leg ze vervolgens in citroenwater zodat ze niet verkleuren.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de schorseneren gaar in 15-20 minuten.
  3. Kook ondertussen de eieren in 8-10 minuten hard. Spoel af onder koud water en pel de eieren. Plet ze met behulp van een vork fijn.
  4. Smelt de boter en schep er het schuim af. Doe de geklaarde boter, geplette eieren, nootmuskaat en gehakte peterselie in een pannetje en houd even warm op een klein vuurtje. Kruid bij met peper en zout.
  5. Leg de schorseneren op een groot, warm bord en lepel de saus over de uiteinden van de schorseneren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 521.71 kcal
Koolhydraten 24.82 g
waarvan suikers 23.38 g
Vet 42.57 g
waarvan verzadigd 25.63 g
Proteïnen 10.91 g
Vezels 4.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin